Madárpiszok, szemét, bosszankodnak a szolnokiak, de az újszásziak is

Megosztás

Szemétkupac itt, madárpiszok ott. Nem könnyű a városlakók élete sehol sem.

Minden viszonyítás kérdése, ahogy azt ez a példa is mutatja. Egy újszászi lakos meglepő fotót tett közzé közösségi oldalán. Ezt látva el lehet mondani: mit panaszkodnak a szolnokiak, ha Újszász is szemetes, mégpedig nem is akárhogyan.

Vasárnap tette fel a helyi lakos a képet. Egy buszmegállóban hatalmas halom szemétkupac várta a járatos buszt.

Természetesen nem az önkormányzat tehet erről a rendetlenségről, hiszen nem lehet mindenkinek a kezét fogni. Mindazonáltal többen is hozzászóltak a bejegyzéshez, azt panaszolva, hogy milyen szemetes a város.

Szolnokon sem könnyű a helyzet, itt a szeméten, a koszon, csikkhalmazokon kívül a madárpiszok is megkeseríti az életet.

Nemrég látott napvilágot az a közösségi térben nagyot futott fotó, ami a Mária utcán készült egy madárpiszokkal “díszített” autóról.

Ez nem túl épületes látvány

Korábban már lapunk is írt a problémáról, hogy Szolnok szinte úszik a madápiszokban. Mondhatni, az egész belvárosban gondot jelent ez a jelenség, ami eddig ennyire nem volt jellemző a megyeszékhelyre.

Mintha megállt volna az élet az utóbbi időben a városüzemeltetés terén. Mintha Fejér Andor alpolgármesternek sok volna ez a feladat. Mióta ő viszi a városüzemeltetési munkákat is, meglehetősen elhanyagolt képét mutatja a megyeszékhely.

Persze nem várhatjuk el Fejér Andortól, hogy minden madarat bepelenkázzon. De az talán elvárható lenne, hogy ezen a téren előrelépjen a város és valamiféle programot dolgozzon ki a galambok és csókák távoltartására. Például a vízügy székház és környéke szinte csókateleppé vált az utóbbi időben, ezek a madarak vették át az uralmat egyebek mellett a korábban oly népes verébkolóniától.

Tényleg eléggé gusztustalan így a belváros, nem hinnénk, hogy ez a sok madárürürlék, ami vastagon beborítja a járdákat, utakat, tetszene a városvezetésnek.

Mert a lakóknak nem tetszik, az egyértelmű.

Érdekesség, hogy nemrég posztolt hasonló helyzetről Miskolczi László, akit éppen a városüzemeltetési alpolgármesteri posztjáról mentettek fel a közelmúltban egy közgyűlési puccs során.

Ezt csak úgy bónuszként közöljük: kitört utcabútor a pláza előtt

Kapcsolódó cikkek